Camping De Eekhoorn krijgt twintig tijdelijke woningen

31 juli 2022

In najaar 2022 plaatst woningcorporatie Thuisvester twintig tijdelijke huizen op camping De Eekhoorn. Ze zijn bestemd voor wie onverwacht per direct een woning zoekt (zogeheten spoedzoekers). De spoedzoekers mogen maximaal twee jaar op de camping verblijven om hen tijd te geven een permanente woonoplossing te vinden. Op 26 juli 2022 is hiervoor een overeenkomst getekend door Camping De Eekhoorn, Gemeente Oosterhout en woningcorporatie Thuisvester.

Begin 2021 woonden nog zo’n 160 mensen permanent op De Eekhoorn. Met ondersteuning van gemeente, Thuisvester, GGD en Surplus hebben de bewoners van het perceel waar nu de 20 woningen komen inmiddels alternatieve woonruimte gevonden. De camping biedt daarnaast steeds meer ruimte aan recreanten.

In dit transitieproces is camping De Eekhoorn bijgestaan door Nico van den Heuvel. Namens de familie Hermans heeft hij een toekomstvisie uitgewerkt die in een goed overleg met de gemeente Oosterhout en Thuisvester ook door hen wordt ondersteund. Het is een voorbeeld van een revitaliseringstraject. Ook HISWA RECRON heeft positief op de overeenkomst en de bijdragen van Nico van den Heuvel gereageerd.

 

Nominatie ANWB voor nieuwe verhuuraccommodatie Camping Vliegenbos

Vorig bericht

Charlie, 2de kindvriendelijke restaurants met speeltuin in Nederland

Volgend bericht